Tri Hony

 

Ako píšu naši priatelia na svojej stránke, vinárstvo nadväzuje na vinohradnícku tradíciu rodiny Michálkovej, ktorá bola začiatkom 20. storočia jedným z najväčších vinohradníckych a vinárskych klanov v Modre. A ten výraz “klan” sa nám teda páči.

Svoje meno si zaslúžili podľa toho, že dnes hospodária vo vlastných, starých viniciach v modranskom chotári – na troch honoch: Dolné Grefty, Noviny a Téglik. Sú vyobrazené aj na ich etikete, korku, či kartóne - nájdete tam vzory z katastrálnej mapy pôvodných modranských honov z roku 1895.

Nám je sympatické, že menšiu časť produkcie hrozna vymieňajú s kamarátmi či nakupujú. Ich produkcia je veľmi komorná - ročne naplnia len čosi viac ako 15.000 fliaš.

Nosnými odrody pre vinárstvo Tri Hony sú Veltlínske zelené, Chardonnay, Rizling rýnsky a Svätovavrinecké. A práve Veltlínske zelené pestujú vo vinohrade, ktorý Janka nazýva plačlivým. Človek mieni, že strihačka končí na vrhcu mierneho kopčeka. A veru nie. Keď tam prídete, uvidíte že má vlastnú hlavu a vlní sa spokojne ďalej a ďalej, až človek zaplače. Veď ako vravia, “Každý náš hon má svoju hlavu a svoj názor!”. A to treba rešpektovať. Preto ich vína vždy odzrkadľujú ročník a hlavne Modranský terroir - miesto svojho vzniku.

Tri Hony Logo.png
Tri Hony je mladé vinárstvo a člen apelácie Víno z Modry. Jednoducho víno vhodné na svadbu.
Naše vína sú prírodným zrkadlom ročníka a miesta odkiaľ pochádzajú. A my vieme, že toto zrkadlo môžeme len jemne natáčať.
— Martin
Tri Hony flasa.jpg
 
Previous
Previous

Hotel Zochova chata

Next
Next

Civilný sobáš Pod Gaštankou