Cuvée Modra, nádherný vínový bar s vinotékou

 

Modranské námestie v lete pripomína atmosférou námestíčka v Toskánsku. Rodiny s deťmi, posedenie na káve a pri neodmysliteľnom pohári Vína z Modry. A k tomu sladké dezerty a vychýrená modranská zmrzlina. Detský aj dospelácky raj. Nájete ich aj na druhom úžasnom mieste - na modernej mestskej Tržnici Nivy v Bratislave.

Takýchto miest nikdy nie je dosť a najnovší prírastok medzi naše obľúbené je vinotéka s kaviarňou Cuveée. Páči sa nám aj názov “vínny bar”. Foto pre Cuvée robili skvelá fotografi Martin Kubečka, Nina Skalíková a Kávičkári.

 
Cuvee Modra logo.jpg
 
Cuvee vinny bar v Modre.jpg
Prvotná myšlienka názvu nášho wine shopu bola “Tri zmysly”, teda čuch, zrak a chuť - tie, ktoré sa používajú práve pri degustácii vína, kávy, čaju a dobrého jedla. Keďže sa nám ale tento názov zdal náročný na výslovnosť, rozhodli sme sa ho trochu zjednodušiť. Označenie “Cuvée”, ako mnohí isto viete, je zlúčenie dvoch alebo viacerých odrôd vína do jedného. Preto sme sa rozhodli spojiť tri zmysly do jedného názvu - jednoduchšieho, dobrého na výslovnosť a v prvom rade priamo tematického pre náš wineshop. Preto dúfame, že nech už si u nás dáte čokoľvek, aj u Vás sa tri zmysly potrebné na ochutnávanie spoja do jedného príjemného a pozitívneho pocitu a zážitku.
— Cuvée
 

Bratia Trusinovci predviedli ako už tak krásny priestor ďalej pozdvihnúť prostredníctvom citlivého moderného prístupu k dizajnu. Vinotéka ako z veľkej knihy ilustrácií. Pocta Júliusovi, ktorý priestor tohoto meštianskeho domu so záznamom už z roku 1592 citlivo zrekonštruoval do dnešného stavu a vdýchol mu dušu.

K dizajnu postavili tak, ako sa patrí. Podarilo sa im spojiť moderný a svieži prístup s tradičnou útulnosťou bez toho, aby mali hostia pociť, že kamenné steny historického domu na nich padajú.

 
Bratia Dominik a Filip Trusinovci Cuvee Modra.jpg
Sme malý vínny bar v srdci Malých Karpát a hlavnom meste vína Modra. Našou snahou bolo vytvoriť miesto, kde si ľudia budú pravidelne chodiť vychutnávať pohár či fľašu vína. Samozrejme sme popri kvalitnom víne nezabudli ani na vynikajúcu kávu, sypané čaje, či chuťovky k vínu. Našu ponuku, ktorú sme pre vás namiešali máme zakomponovanú aj v názve. Dobré cuvée je vždy pýchou vinárstva a vinára, ktorý sa snaží vytvoriť niečo výnimočné. Presne toto sme chceli dokázať aj my - spraviť náš vínny bar miestom, kde sa budú ľudia cítiť výnimočne.
— Cuvée
 

Okrem ponuky svetových vín je samozrejmé, že Cuvée Modra exceluje v ponuke malokarpatských vín, špeciálne Víno z Modry, o ktorom si môžete prečítať v tomto článku. Vlastný nábytkársky dizajn celej kaviarne sa odráža aj v spracovaní vínnych regálov. A ktože ten nábytok robil? No predsa Dominik so svojou dizajnérskou nábytkárskou firmou Trusella.

 

Nájdite si chvíľku pred svadobnou párty, prejdite sa modranským námestím a navštívte ich. K vínu vám chalani pripravia pod zub anitpasti ako z Talianska. My si často dávame syrovo mäsové nárezy a avokádovú bruschettu.

 

Kontakt

Cuvée Modra

Filip Trusina

+421 917 530 847

cuvee.modra@gmail.com

facebook

 
 
Previous
Previous

Aktivity pre deti, pretože ich máme radi.

Next
Next

Cafe Modur so skvelou zmrzlinou