Výsadby v chotári

Zeleň je krásna, preto sa trvalo venujeme výsadbám Pod Gaštankou a jej okolí. Sme radi, že vieme podporiť aktivity mesta Modra a jej hlavného krajinára Mateja Kratochvílu, ktorí chotár dokonale pozná a už roky mu venuje pozornosť. Okrem iného sa zaslúžil o výsadbu novej aleje v Sebreckej doline a zabezpečenie výstavby tradičného suchého kamenného múrika, ktorý poskladali čarovené ruky kamenárskeho majstra dnes už nebohého Igora Tučeka.

 

Výsadba krajových drevín

Dreviny typické pre náš chotár mu dávajú tvár. Radi prispievame k ich rozširovaniu a k tomu, aby ich ľudia spoznávali.
— Maroš

V roku 2020 sa nám podarilo vysadiť desiatky krajových drevín typické pre vinohradnícke kraje, špeciálne práve pre modranský chotár. Naše úsilie sme vonovali výsadbám:

  • hrab

  • javor

  • lieska

  • tis

  • orgován

  • trnka

V rámci areálu Pod Gaštankou sme zároveň vysadili desiatky krásnych drevín ako sú gaštany, hraby a platany a zrealizovali výsadbu ovocného sadu, v ktorom majú svoje zastúpenie jablone, hrušky, slivky, borskyne a čerešne, ale nájdete tu aj krásne oskoruše, mišpule, dule drienky a datle.

Sme radi, že môžeme prispieť ku obnove modranského chotára zelenými aktivitami. Veríme, že krajinu a prírodu tvoria aj ľudia a majú sa o ňu dlhodobo starať. Toto je aj cieľom nášho združenia.

Tešíme sa keď každoročne zakvitnú a zazelenajú sa a spríjemnia pobyt v prírody návštevníkom. Chceli by sme zároveň každoročne vysadiť ďalšie dreviny.

 
2% pre modranský chotár

Podporte naše združenie tak, že nám zveríte 2% z vašich daní, my ich použijeme na rozvojové aktivity v chotári – vysádby jedlých gaštanov a tiež na organizáciu kvalitných podujatí pre deti a celú rodinu.

OZ Pod Gaštankou

Dolná 29/ 6
900 01 Modra

bankové spojenie: SK8911000000002940073946

IČO: 50621734

registračné číslo: VVS/1-900/90-50042

 
Previous
Previous

Tržnica Nivy podporuje Modru

Next
Next

Sebrecká dolina, naša obľúbená.